bestellen - reserveren

Hier kunt u boeken zoeken, bestellen of zien of we het op voorraad hebben. Een boek dat niet op voorraad is, kunt u gewoon bestellen en thuis laten bezorgen of reserveren en in de winkel ophalen.

Stadsboekwinkel top 10

      

Primeurs en delicatessen

Terug
Hoe Nederland leerde eten
€ 19,99
Ingenaaid boek
Pagina's : 192
Uitgegeven bij Nijgh & Van Ditmar

isbn : 9789038800691

Op voorraad

Op werkdagen besteld, zo spoedig mogelijk thuisbezorgd

Beschrijving

Het restaurant - een openbare eetgelegenheid waar de gast van een uitgebreide kaart kan kiezen - is een Parijse vinding uit 1800. Het concept zal de wereld veroveren en veranderen. Nederland wacht er nog een eeuw mee en is vervolgens nog een eeuw bezig om zichzelf ook op de kaart te zetten. Halverwege die eeuw, in 1957, zijn er de eerste Michelinsterren, al komen de sperziebonen en de schildpaddensoep uit blik. De kiwi, de kwartel en de verse ananas laten nog decennia op zich wachten. Bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine is een belangrijke rol weggelegd voor Dikker & Thijs, een unieke combinatie van een restaurant en een delicatessenwinkel. Henri Thijs, een discipel van Auguste Escoffier, brengt het gedachtegoed van deze grootste vernieuwer van de Franse keuken ons land binnen. Dikker & Thijs wordt een broedplaats waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. Cees Helder, die de eerste Nederlandse driesterrenchef zal gaan worden, leert er lammeren uitbenen, Joop Braakhekke kan er voor het eerst met grandeur aan de gang. Koksverhalen, krantenknipsels en kelnerconfessies vertellen hoe Nederland in een eeuw leerde eten en van de Escoffier-keuken via geflambeerde Stroganoff, tong Picasso, tournedos Rossini en de nouvelle cuisine in de ruige keuken belandde.

Detail product

Door (auteur) :Ronald Hoeben, Roselie Kommers
Taal : Nederlands
Gewicht : 306 gr | Hoogte : 216 mm | Breedte : 136 mm | Dikte : 17 mm
Bzoek de boek zoekengine